Noorwegen doorgestuiterd

Blijf op de hoogte en volg

07 Augustus 2006 | Noorwegen, Bergen

Gisteren zijn we aangekomen in Bergen, waar we morgen de boot naar de Shetland eilanden nemen (deze vaart maar 1x per week). Onze reis door Noorwegen begon, ondanks dat de Deense Heuveltjes plaats hadden gemaakt voor Noorse bergen, met etappes van ruim boven de 100 km per dag. Maar toen het asfalt plaats maakte voor gravel en weer later voor rotsblokken, werd het aantal dagkilometers een stuk minder. De Rallarvegen waren wat dat betreft het hoogtepunt: volgens de fietsbordjes werden we geacht over grote losliggende rotsblokken te fietsen. Toen zelfs de mountainbikers besloten te gaan lopen, wisten wij met onze 32-inch bandjes wel genoeg. Ondanks onze voorzichtigheid was 80 km stuiteren toch te veel voor Jeroen's achterwiel: 2 geknapte spaken. Omdat Lieuwe zo handig was geweest om dat ene stuk gereedschap nou net te vergeten, moest Jeroen het laatste stuk tot Bergen verder met de trein afleggen en moest Lieuwe alleen fietsen.
Ook qua hoogte (1343 m), maar zeker ook qua landschap vormden de rallarvegen tot nu toe het hoogtepunt van onze reis, We fietsten/stuiterden door prachtige landschappen en hebben op de hoogvlakte gewildkampeerd. 's Avonds een mooie zonsondergang met op de achtergrond een gletsjer, 's nachts heerlijk slapen met op de achtergrond het geluid van een waterval en 's morgens jezelf wassen in de beek.

Kortom het eerste deel van onze reis is meer dan geslaagd, ook al omdat:
- we vrijwel alleen maar zon hebben gehad (zelfs hier in Bergen, de stad met de meeste regendagen van Europa, schijnt nu de zon weer na een korte bui vannacht),
- we de boot naar de Shetland eilanden gemakkelijk hebben gehaald (we zijn zelfs ruim een dag te vroeg),
- we de verzameling 'Lieuwe's fiets bij aparte plaatsnamen' weer hebben kunnen uitbreiden (na Slettestrand in Denemarken, nu Geilo in Noorwegen),
- Jeroen's fiets vandaag wordt gemaakt.

De komende week zullen we over de Shetland eilanden en de Orkney eilanden (ten noorden van Schotland) fietsen. Als we tussen de pony's nog een internetcafe weten te vinden, dan zullen we jullie volgend weekend weer een nieuw bericht sturen.

PS als je ons wilt helpen geld in te zamelen voor de Stichting HoPe dan kun je je donatie storten op bankrekeningnummer 30.02.76.087 ten name van de Stichting Hope te Sint Oedenrode onder vermelding van ‘rondje Noordzee 2006’.

Alvast bedankt!!!

Jeroen en Lieuwe

• 07 Augustus 2006 - 14:47

Sherman:

Hoi hoi, zo te zien hebben jullie het harstikke naar jullie zin verder wens ik jullie nog een hele leuke avonturistische vakantie en ik ga alvast mijn spaarpot openbreken, Groetjes Sherman

• 08 Augustus 2006 - 06:07

Petra:

Leuk bericht en prachtige foto's! Ik word meteen jaloers. ;) Veel success verder!

• 08 Augustus 2006 - 13:52

Barbara:

Hoi Jeroen en Lieuwe!
    Jullie hebben het leuk zo te lezen en te zien aan de foto's! Ik kijk alweer uit naar de volgende 'Lieuwe's fiets bij aparte plaatsnamen'. Zet'm op en geniet ervan!

• 09 Augustus 2006 - 06:15

Klaartje:

Hallo Lieuwe en Jeroen,
    Leuk, jullie belevenissen zo te lezen! Een hele onderneming, hoor!
    Nog heel veel succes en plezier! Ik ga van indonesie genieten de komende 3 weken,
    groet,
    Klaartje

• 09 Augustus 2006 - 08:26

Bram:

Geilo, Slettestrand? En dan ook nog vragen om jullie sextoerisme financieel te ondersteunen? Nou vooruit dan maar weer, ik stort wel. Veel succes en plezier nog.

• 09 Augustus 2006 - 13:00

Iris:

Ik pas op de kat van een buur die Het Dagblad v/h Noorden heeft en wat lees ik op blz 9? Een artikeltje over jullie fietstocht! Bizar om onverwachts een bekende in de krant te zien. Er staat een foto bij van Lieuwe bij het hoogste punt met de tekst eronder: Jeroen van Dijk op het hoogste punt van de fietstocht rond de Noordzee. Haha, serieus. Ik maak wel een kopie. Groetjes van Iris uut Veendam.

• 12 Augustus 2006 - 08:41

Mariken:

Ha dappere fietsers en bijna noormannen zo te zien op de foto! Leuk al die verhalen en grappige omschrijvingen, zit met een lach achter de pc! Maak graag snel wat over..succes aan de overkant (zo stil..)

• 13 Augustus 2006 - 09:33

Chantal:

Leuke foto's Lieuwe! Jij begint er ook leuk uit te zien. Ik wil je nog eerst even zien met baard voordat je hem afscheert als je thuis bent! ;-) Veel plezier nog met je vakantie.