Een stukje fietsen...

Blijf op de hoogte en volg

30 Mei 2006 | Nederland, Amsterdam

Er komt heel wat kijken voor een 'rondje Noordzee'. Zodra we besloten hadden welk deel van de North Sea Cycle Route we gingen doen, moest er nog heel wat uitgezocht worden: treinverbindingen, veerboten, jeugdherbergen en alles moest ook nog op elkaar afgestemd worden. De boot van Bergen, Noorwegen naar de Shetlands gaat maar één keer per week, en komt bovendien om 1 uur
's nachts aan, een camping lukt dan niet meer. Gelukkig is bijna alle info wel op Internet te vinden, soms is het even zoeken, maar met wat slim 'Google-en' is alle info die we nodig hadden wel gevonden.
Nu (bijna) alles geboekt is wat we konden boeken, zijn we bezig met nog een lange 'checklist' voor de eerste meters gefietst kunnen worden. Niet in de laatste plaats moet van ons allebei de fiets nog grondig nagekeken worden, alle pech onderweg die je hier kunt vermijden is natuurlijk meegenomen. Verder moeten alle spullen die we meenemen, zoals tent, luchtbed, en dingen als fietstassen ook even nagelopen worden, ik herinner me nog de vorige fiets(vakantie)tocht die we maakten in 2004, toen een van mijn achtertassen het had begeven, met een schoenveter bleef ie toch nog ruim een week eraan bungelen, maar echt handig was het niet. Er valt nog genoeg te doen aan voorbereidingen, momenteel ben ik vooral aan het 'inlezen' over de route.

• 05 Augustus 2006 - 18:49

Selke:

Heej Jeroen,

Succes met je fietstocht, geniet ervan.

groetjes Selke

• 16 Augustus 2006 - 20:30

Jacquelien:

hoi Lieuwe en Jeroen,
    mooie foto's! is het weer inmiddels al wat beter. op de Shetlands ziet het er wel erg regenachtig uit. hoe zijn de mensen daar?
    groetjes, Jacquelien

Wij, Lieuwe Koopmans en Jeroen de Vries, gaan een deel van de North Sea Cycle Route fietsen: Denemarken, Noorwegen, Shetlands, Orkneys, Schotland, Nederland. Door Noorwegen nemen we het alternatief door de Hardangervidda. In Schotland gaan we ook 'binnendoor'. Dit is een sponsortocht, de opbrengsten gaan naar de Stichting HoPe, een Nederlandse stichting die scholen bouwt voor de Indianen in het noorden van Peru.